Bigning

Vi erbjuder en mängd olika maskiner inom bigning - allt från manuella bigmaskiner för enstaka ark upp till luftmatade automatiska bigmaskiner för större volymer. I vårt sortiment hittar du även maskiner som kombinerar bigning med falsning, se »Falsning med big«.

För att se våra produkter inom bigning, välj önskad produktkategori nedan eller i menyn till vänster. Se även fakta om bigning längst ner på sidan.

Kategorier

Liten produktion
Manuell och semiautomatisk bigning lämpar sig för mindre volymer.
Medelstor produktion
Semiautomatisk bigning medelstora volymer.
Stor produktion
Luftmatade bigmaskiner för större volymer.
 

Om bigning

Bigning kallas den process då man med en rundad egg skapar en inpressning (ett bigveck) i papper eller annat material för att underlätta falsning (vikning) och för att undvika att sprickor uppstår i pappret då falslinjen går tvärs över papprets fiberriktning. Vanligt är också att man bigar papper av högre gramvikter före falsning oavsett papprets fiberledd.

Vissa maskiner använder ett knivformat verktyg som slår ner i pappret och skapar ett bigveck medan andra har runda verktyg som löper över pappret (s.k. trissa). Verktygen kan ofta bytas för att skapa olika bredd och djup på bigvecket och därmed bättre anpassas till olika papperstyper och tjocklekar.

International visitors

Welcome to our site servaprintfinishing.com

- Varumärken i urval -

Serva Efterbehandling: Om Serva
Köpvillkor
Kontakt

Serva Group AB
Tel. 010-195 96 10
Fax 010-195 96 11

info@servagroup.se

Odenskogsvägen 11
831 48 Östersund