Spiralbindning

Serva erbjuder ett brett sortiment av maskiner inom spiralbindning. Både manuella och elektriska maskiner för bindning och stansning. Det finns även en kombinerad maskin som klarar alla bind- och stanstyper. För stansning av större ark och/eller stora volymer också en maskin. För att se våra produkter inom spiralbindning, välj önskad produktkategori nedan eller i menyn till vänster. Se även fakta om spiralbindning längst ner på sidan.

Välj kategori inom spiralbindning

Coil
Manuella och elektriska maskiner för mindre till medelstor produktion.
Plast / Comb
Manuella och elektriska maskiner för mindre till medelstor produktion.
Wire
Manuella och elektriska maskiner för mindre till medelstor produktion.
Kombi
Stans- och bindmaskiner för olika behov och högre volymer.
System
Industrisystem för spiralbindning.
Tillbehör
Spiraler, omslag och andra tillbehör till spiralbindning.
 
 

 

Fakta om spiralbindning:

Spiralbindning är ett snabbt och enkelt sätt att binda samman dokument. Det finns i huvudsak tre olika typer av spiralbindning, wire, coil och plast. I samtliga varianter stansas hål i papprets kant där sedan spiralen träs på. Håltyperna kan varieras från runda till fyrkantiga och rektangulära. Antalet ark som kan bindas varierar beroende på bindtyp och arkens tjocklek, men upp till 300 ark kan vara möjligt.

Coil är spiraler i plast eller metall. Fördelarna är hög hållbarhet, klarar flest antal ark och är mest bläddervänlig. Coil tar något längre tid att binda än wire och comb. Fungerar utmärkt till manualer och tjockare kompendier som inte kräver högsta exklusivitet.

Plast (kallas även comb) är plastspiraler, enkelt att binda och används främst när kravet på hållbarhet och exklusivitet inte är de högsta. 

Wire är spiraler i stål. Den vanligaste metoden, mest exklusiv och enkel att binda. Systemet 3:1 har en kapacitet upp till 140 ark och 2:1 klarar upp till ca. 280 ark. De två metoderna 3:1 och 2:1 har inte samma hålmönster och kräver olika stansverktyg. Det finns även verktyg med inbyggd s.k. kalenderstans, för upphängning.

Kombi är maskiner som kan binda och stansa flera eller alla ovan metoder.

International visitors

Welcome to our site servaprintfinishing.com

- Varumärken i urval -

Serva Efterbehandling: Om Serva
Köpvillkor
Kontakt

Serva Group AB
Tel. 010-195 96 10
Fax 010-195 96 11

info@servagroup.se

Odenskogsvägen 11
831 48 Östersund